BELKYRA
Hva er Belkyra og hva brukes det mot?

Belkyra er det første godkjente legemiddelet for oppløsning av fettceller, først og fremst til behandling av dobbelthake. Belkyra inneholder virkestoffet deoksykolsyre og er FDA- godkjent. Deoksykolsyre produseres naturlig i kroppen og hjelper til med fordøyelse av fett. Legemiddelet brukes til behandling av uønsket fett. I USA har medisinen vært godkjent i 2 år under navnet Kylbella. Behandlingen passer utmerket til både kvinner og menn.

Hvordan behandlingen fungerer?

Belkyra injiseres i underhudsfettet med en tynn nål under haken. Behandlingen tar ca. 15 minutter. Legemiddelet ødelegger fettcellens vegg, kroppen bryter ned restene som elimineres på naturlig måte. Kroppen aktiverer samtidig en liten inflammatorisk reaksjon som gjør at huden i det behandlede området strammer seg opp. Behandlingen er nesten smertefri grunnet bruk av lokalbedøvelse (lidocaine). Det er også anbefalt å ise ned området med kalde omslag.

Rett etter behandlingen

Første uken beskriver de fleste at de får en lett hevelse. En følelse av nummenhet/ømhet er ganske vanlig, samt mindre blåmerker. Man vil merke en tilhardning ved området i ca. en mnd. etter første behandling. Ved en vellykket behandling hovner området noe opp, det er et tegn på at middelet virker.

Hvor mange behandlinger trenger man før oppnådd resultat?

Belkyrabehandling kan synes allerede etter kun en behandling( 10-40% forsvinner), men dette er individuelt ut ifra hvor mye fett man har i det behandlede området. Som regel trenger man 2 behandlinger, dersom depoet av fett er stort kan flere behandlinger være nødvendig. Det bør gå 4-6 uker mellom hver behandling. Sluttresultatet ser man etter 6- 8 uker. Effekten er permanent!